Subota 01.02.2014.
14:21
RTS

VIDEO: Ovako spasavaju decu u Feketiću

Akcija spasavanja dece: Da l' nas oči varaju ili je ovo Aleksandar Vučić??
 

Treći helikopter sa decom i ženama je odleteo, a očekuje se da će u Feketić doleteti još dva. Među evakuisanim putnicima je i jedna trudnica pred porođajem.

Pogledajte akciju spasavanja:

 

Kritično kod Feketića i Bačke Topole

 

U Zrenjaninu, Pančevu i Knajiži proglašena je varedna situacija, a najteža situacija je trenutno kod Feketića i Bačke Topole gde je formirana kolona duga tri kilometra.

Pet osoba, koje su celu noć provele u zavejanom vozilu u okolini Kovačice prevezeno je do sela Samoš vojnim helikopterom "Gazela", a trenutno je u toku evakuacija ljudi kod Fektića, saopštilo je danas Ministarstvo dobrane.

Kako se navodi u saopštenju, vojnim helihopeterima oko 13 sati počela je evakuacija dece i trudnica kod Feketića, gde je u snežnim smetovima zarobljena kolona od 200 vozila sa oko 1.000 putnika.

"S dva poletanja preveženo je pet lica, koja su zbrinuta u okolnom naselju. Sada se prebacujemo na sever, na glavnu komunikaciju prema Feketiću, Subotici i Bačkoj Topoli, koja je, prema poslednjim informacijama, najugroženija", rekao je komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić i naveo da će kao i juče vojska angažovati dva helikoptera, a u toku dana će uključiti i transportni helihopter.

2024 © - Vesti online