Subota 01.02.2014.
12:51
mozzartsport.com

Srbi dominiraju: Teodosić MVP, Bjelica izveo najbolji potez, Štimac najbolji skakač!

Miloš Teodosić
 

Košarkaški kritičari su ga jako dugo kritikovali zbog svoje nezainteresovanosti i nonšalantnosti u igri, ali Miloš Teodosić se vratio! I to kako! Inteligentni plejmejker CSKA i reprezentacije Srbije bio je arhitekta pobede Armejaca na gostovanju u Minhenu rezultatom 86:61. Teo je pomenuti meč odigrao na gotovo savršen način, a pored 24 poena dodao je po pet asistencija i skokova, da bi pritom iznudio i pet faulova. Sve skupa donelo mu je titulu MVP i 31 indeksni poen, najviše od svih igrača koji su slavili pobedu u 5. kolu TOP 16 faze.

Najveći indeksni rejting imao je Tarens Kinsi sa 38, što je treći najveći indeks od svih igrača ove sezone, ali s obzirom da je Partizan izgubio od Lokomotive nije mogao da se nađe u konkurenciji. Osim Miloša Teodosića dominirao je i centar Unikahe Vladimir Štimac, koji je u porazu od Olimpijakosa rezultatom 73:55 uhvatio čak 14 lopti, zbog čega je najbolji skakač ove runde.


Nemanja Bjelica je definitivno oduševio kompletnu košarkašku Evropu posle briljantnog zakucavanja u meču sa Armanijem. Ipak, pored još jedne vrlo dobre partije srpskog asa Fener je doživeo četvrti poraz u TOP 16 fazi, rezultatom 90:85. Na 6. mestu liste nalazi se blokada Nemanje Bezbradice kojom je zaustavio Ričarda Hendriksa. Takođe, na 8. poziciji je vrlo lepa akcija Teodosića i Kauna, koju je centar završio efektnim zakucavanjem.  

2024 © - Vesti online