Subota 01.02.2014.
11:23
mozzartsport.com

Partizan: Oumaru ne može da igra za nas!

Ništa od planiranog pojačanja: Marko Nikolić
 

Abubakar Oumaru ove zime sigurno neće obući dres Partizana. Mada su šef struke Marko Nikolić i sportski direktor Albert Nađ želeli da vide kamerunskog napadača među crno-belima izvesno je da od tog posla nema ništa. Makar do letnjeg prelaznog roka.


Tako kaže FIFA pravilnik, na osnovu kojeg fudbaler može da bude da igra zvanične utakmice najviše za dva kluba, ali je sad i iz Humske 1 stigla potvrda, koja, između redova, svedoči da je prvak Srbije bio zainteresovan za nekadašnjeg prvotimca Vojvodine, a sada Beverena.
"Fudbaler tokom jedne sezone može da bude registrovan za tri kluba, a da nastupi za dva“, pojasnio je generalni sekretar Partizana Darko Grubor, a prenose Večernje novosti.


To znači da Oumaru ne bi mogao da zaigra za crno-bele pre leta, jer je u ovoj takmičarskoj godini već ispucao kredit, igrajući za Vojvodinu u Ligi Evrope i Beveren u belgijskom prvenstvu. S druge strane, sve je izvesnije da će posle odlaska Miloša Jojića u Borusiju iz Dortmunda u Partizan stići - Stefan Babović. Prvotimac Voždovca je u planovima struke crno-belih, koji će odmah po povratku iz Antalije (subota popodne) početi završne pregovore sa klubom i igračem oko eventualne saradnje.


Bez obzira što je nedavno produžio ugovor sa Zmajevima do leta i otišao na pripreme u Umag, čelnici Voždovca su raspoloženi za saradju sa Partizanom, Babović bi isto tako da se drugog vrati u klub u kome je stasao, a Nikolić i Nađ cene njegove kvalitete, pa je sva prilika da će promocija nekadašnjeg kapitena Parnog valjka uslediti najkasnije do srede i povratka crno-belih u Tursku, na završnu fazu pripremnog perida. Prelazni rok u Srbiji završava se 8. februara.

2024 © - Vesti online