Subota 01.02.2014.
10:39
BETA

Pašutin: Kontrolisali smo utakmicu, igrali jedni za druge

Zadovoljan: Jevgenij Pašutin
 

"Moji igrači su igrali jedni za druge, protok lopte je bio odličan, dobro su kontrolisali utakmicu. Dobro smo se pripremili, fokusirali smo se na odbranu i unutrašnju igru i zadovoljan sam", rekao je Pašutin novinarima posle utakmica u Areni.

Ruska Lokomotiva je kao gost u Beogradu pobedila Partizan sa 87:81, u petom kolu Grupe L Top 16 faze Evrolige. Pašutin je kazao da je Tarens Kinsi iskoristio to što se njegova ekipa fokusirala na čuvanje Bogdana Bogdanovića i Žofrea Lovernja,
i da je odigrao dobru utakmicu.

"Fokus je bio da zaustavimo Boganovića, koji je odličan šuter i ima odličnu sezonu, kao i Lovernja. Bogdanoviću smo pokušali da ne dozvolimo da šutira, dok smo za ostale preuzeli rizik. Kinsi je dao dosta poena, odigrao je veliku utakmicu", kazao je trener ruskog kluba.

Pašutin je dodao da pobeda nad Partizanom može, ali da ne mora da bude ključna u prolasku njegovog tima u četvrtfinale.

"Ima 14 utakmica, ova pobeda može da bude ključ za prolaz dalje, ali moramo da ostanemo koncentrisani. Prvi put smo u Evroligi i svaka utakmica za nas je kao finale", kazao je Pašutin.

Prema njegovim rečima, srpski košarkaški treneri, poput Dušana Ivkovića su najviše uticali na njegovu karijeru.

"Košarka je u Srbiji sport broj jedan. Dosta znam o srpskoj košarci i uvek mi je zadovoljstvo da dođem u Srbiju", rekao je Pašutin.

Lokomotiva će u sledećem kolu Evrolige dočekati Real Madrid, dok će Partizan gostovati Žalgirisu.

2024 © - Vesti online