Četvrtak 18.03.2010.
12:46
Vestionline

Pahor u Beogradu nagovarao Tadića

Slovenačka agencija STA prethodno je prenela pisanje dnevnika „Delo“ da je Pahor boravio u Beogradu da bi, uz pomoć evropskog komesara Štefana Filea, ubedio Tadića da prisustvuje skupu na Brdu kod Kranja.

Tadić je proteklih dana u više navrata poručio da će Srbija učestvovati na regionalnoj konferenciji na Brdu kod Kranja, ako predstavnici Albanaca sa Kosova i Metohije na tom skupu budu učestvovali u skladu sa principima Ujedinjenih nacija.

Prema stavu Tadića, Srbija želi učešće predstavnika kosovskih Albanaca i institucija na regionalnim forumima, ali to učešće mora biti organizovano na način koji ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet države Srbije.

Nije želja i namera Srbije da blokira transport i komunikaciju, rekao je Tadić u nedelju u Novom Sadu, ali "niti na implicitan, niti na eksplicitan način neće priznati nezavisnost Kosova, bilo svojim odlukama, bilo učešćima na regionalnim formumima i susretima".

Ukoliko na Brdu kod Kranja budu ispoštovani ovi principi, rekao je Tadić u Novom Sadu, naravno da će Srbija učestovati i mi želimo da ti principi budu ispoštovani.

2024 © - Vesti online