Petak 31.01.2014.
10:06 >> 11:09h
Beta

Vetar ruši i nosi i po Beogradu


Vetar polomio izlog u centru Beograda

U padu novogodišnje rasvete u Kralja Milana povređenih nije bilo, a mesto u blizini Jugoslovenskog dramskog pozorišta obezbeđuju jedna policijska kola. Saobraćaj se u pravcu Trg Republike odvija bez problema.

Zbog izutetno jakog vetra koji duva u Beogradu otkačio se poznati splav "Lukas" i udario u susedni splav "Plej". Niko nije povređen, a za sada nema podataka o materijalnoj šteti.

U naselju Banjica vetar je na trotoar i kolovoz oborio metalnu ogradu i betonske stubove koji su postavljeni oko jednog gradilišta, što je jutros najviše smetalo pešacima koji su tuda nameravali da prođu.

GSP teško Zrenjaninskim putem

 

Zbog orkanskog vetra i snežnih nanosa kretanje je otežano na nekoliko linija gradskog prevoza na Zrenjaninskom putu. Ovu deonicu održava republičko preduzeće za puteve "Beograd", ali im trenutno pomažu i ekipe JKP "Beograd put" i PKB korporacije iako to nije u njihovoj nadležnosti, jer su smetovi visine i do metar i po.

Otežano je kretanje gradskog prevoza na linijama prema Jabučkom ritu, naselja Vrbovski i Besni Fok, i te deonice od snežnih smetova trenutno održava osam kamiona i četiri specijalne mašine sa raonicima.

 

Na građane se apeluje da do večeras, kada se očekuje i pojava ledene kiše uz olujni vetar, osiguraju sve stvari sa terasa kako ne bi ugrozili sigurnost prolaznika.

 

Takođe, potrebno je ukloniti ledenice koje mogu predstavljati opasnost i posipati so ispred ulaza zgrada, a vozači treba naročitu pažnju da obrate na jačinu vetra i mogućnost pojave "crnog leda", i prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima i stanju kolovoza.

Prema podacima Republičkog hidrometorološkog zavoda, brzina vetra u Beogradu 30 metara u sekundi.

2024 © - Vesti online