Petak 31.01.2014.
12:01
M. Roknić - Vesti - Foto: M. Roknić

Toliko željenih 1.500 evra kao da je palo s neba

Povratnici: Ana i Dejan Vorkapić sa sinom Markom

Jedva se nose i sa onim svakodnevnim potrebama, režijama, ogrevom, troškovima školovanja, srećom zdravih ćerki Sare i Dejane, a Markovu već dogovorenu operaciju tada su nameravali otkazati i čekati neka bolja vremena. Posle su nam priznali da su se potajno u sebi nadali da bi humani ljudi diljem sveta preko "Vesti", kao i toliko puta do sada, jedino mogli pomoći njihovom bolesnom detetu. I nada im se, zaista, na najbolji način ispunila.

Anonimni biznismen iz Nemačke, iz Bad Homburga, svojom izdašnom donacijom i Vorkapićima je vratio osmeh na lice. Tih toliko željenih 1.500 evra, a koji su pali kao dar s neba od jednog plemenitog čoveka, bilo je dovoljno da potvrde termin za Markovu operaciju, koja će biti obavljena u martu. Nažalost, njegova bolest je takva da nikada neće ozdraviti, ali pomoć koju su u više navrata Vorkapići dobivali od zemljaka iz celog sveta značajno je toj povratničkoj porodici pomogla, učinila im svakodnevicu podnošljivijom a, što je najvažnije, omogućila da Marku bolovi budu manji i ređi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


I zakazana operacija levog kuka ima taj cilj. O njoj njegova doktorka pedijatar Snežana Prodanović kaže da će biti obavljena 10. marta u O.R.T. Dečjoj ambulanti u Zagrebu, s velikim izgledima na uspeh.


Verujući i sami u te optimističke prognoze, Ana i Dejan nemaju reči da se zahvale čoveku koji im je vratio nadu, pružio još jednu šansu malom Marku, a celoj porodici učvrstio veru u ljudsku dobrotu i solidarnost. "Hvala mu do neba, svaki dan je u našim mislima i molitvama, neka mu bog da zdravlje i svu sreću ovog sveta", poručila je Ana ovom dobročinitelju iz Nemačke.

Vera u uspeh

- Operacija ove vrste radi se radi poboljšanja detetovog zdravstvenog stanja i solucije da Marko stane na noge. Da mu se omogući što bolja funkcija donjih ekstremiteta i popravi opšte stanje. U najkraćem, od ove operacije očekuje se veliki pomak kod deteta u kompletnom zdravstvenom statusu - uverena je dr Snežana Prodanović.

2024 © - Vesti online