Petak 31.01.2014.
12:01
Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Praznike proslavio kao pravi srpski domaćin

Kupio i dva metra drva: Ranko Majstorović

Novogodišnje i božićne praznike je proslavio kako dolikuje srpskoj porodici za trpezom na kojoj su se našla tradicionalna jela i pečenica, a sve to zahvaljujući vernim čitaocima "Vesti" koji ga ne zaboravljaju i redovno šalju darove.

Velika donatorka Rajka Tarlać iz Australije nije zaboravila Ranka i njegove teškoće i za svaki praznik ga obraduje novčanom pošiljkom. A stalni anonimni donator iz Minhena, inače rodom iz Trna kod Banjaluke, tačan je baš kao švajcarski sat u slanju svoje donacije. Oseća ovaj dobri čovek Rankove teškoće i blaži ih tako što mu pomaže da se izbori sa obavezama, ali i da iškoluje i podigne unuka Marka, da ojača i završi školu pa da i on ima hleb u rukama.

I ovoga puta anonimni donator iz Nemačke poslao je Ranku 55 evra da mu se nađe za porodične potrebe, a prilog je odmah našao svoj put. "Hvala ovom divnom čoveku koji me se uvek seti i brine o meni kao da je moj sin. Bog neka čuva i njega i njegovu familiju, jer danas je malo ljudi brižnih prema sirotinji i mekog srca za tuđe nedaće. Zato nepoznati prijatelju, još jednom hvala", kaže Ranko Majstorović. 

Ne boji se zime

Od priloga iz Nemačke starina je već kupio još dva metra drva, ponajviše zbog najave hladne zime i velikih minusa, što iznosi oko 45 evra, a ostatak će, naravno, da pokloni i unuku za slatki džeparac. Svoju donaciju je iskoristio, kako veli, na najbolji mogući način.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online