Petak 31.01.2014.
01:42
RTS

Požarevac: Evakuisano 19 ljudi iz smetova

Košava i sneg veliki protivnici na drumu (Foto: Arhiva)
 

Požarevački krizni štab upozorava vozače da se bez preke potrebe ne kreće na put lokalnim saobraćajnicama. Glavni putni pravci u požarevačkom kraju su prohodni i sve ekipe požarevačkog preduzeća za puteve su na terenu.


Na toj deonici od šest, sedam kilometara između površinskog kopa Drmno i sela Kličevac, svake zime kada duva košava, nastaje veliki problem.


Orkanski udari košave u Vršcu

Kako javlja RTS, udari vetra u Vršcu dostižu brzinu od 133 kilometara na sat. Otežano se odvija saobraćaj na magistralnom putu Pančevo-Vršac ka rumunskoj granici i prohodan je samo za putnički saobraćaj. Krizni štab je u stalnom zasedanju zbog najave da će košava u Vršcu potrajati sve do ponedeljka.


Zbog orkanskih udara košave, više od 300 stanovnika sela Šušara je odsečeno, jer je lokalni put Izbište-Šušara neprohodan.


Saobraćajna policija apelovala je na vozače da adekvatno pripreme vozila za otežane uslove saobraćaja zbog snežnih padavina, jakog vetra i ledene kiše, i da maksimalno povećaju budnost prilikom vožnje. MUP apeluje na vozače i da u otežanim uslovima saobraćaja, bez preke potrebe ne kreću na put.

Privremeno zatvaranje puteva u Vojvodini

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić, u koordinaciji sa MUP-om, dao je nalog da se zbog naglog pogoršanja vremenskih prilika u Vojvodini, privremeno zatvore pojedini putni pravci za teški teretni saobraćaj.

Zatvara se put od Vatina do Pančeva u oba smera i od Zrenjanina do mesta Čenta, a kako se navodi, zabrana ostaje na snazi do poboljšanja vremena. Zatvoren je deo puta od Stajićeva do Perleza (opština Zrenjanin) zbog dva šlepera koja su se preprečila i blokirala put.

2024 © - Vesti online