Četvrtak 30.01.2014.
19:21
telegraf.rs

Dačić, Babić i Drašković kod Obame

Ove godine se manifestacija sa preko 3.500 gostiju održava 6. februara, u Vašington Hilton hotelu.

Jedan od članova srpske delegacije na Molitvenom doručku: Ivica Dačić

Molitvenom doručku će među zvanicama iz svih 50 američkih država i 140 država iz celog sveta, prisustvovati i gosti iz Srbije, među kojima su premijer Republike Srbije Ivica Dačić, lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković, predsednik poslaničke grupe SNS Zoran Babić i uvaženi beogradski advokat Zdenko Tomanović.

Još od 1953. godine, kada je tadašnji predsednik SAD-a, Dvajt Ajzenhauer, pozvan u Senat na zajedničku molitvu za uspeh njegove vlade, molitveni doručak se organizuje svake godine.

Prvobitna ideja da se američki političari zajedno mole za mir i uspeh svoje zemlje, prerasla je još pre nekih 30 godina u organizovanje međunarodnog molitvenog doručka na kome se domaći i svetski lideri i političari zajednički mole za mir u svetu. U skladu sa tradicijom, učesnicima ovogodišnjeg skupa obratiće se predsednik Sjedinjenih američkih država, Barak Obama.

Zamišljen kao forum za političke, društvene i poslovne elite, ovaj ujedinjujući događaj je prilika da se stvore i učvrste prijateljstva čelnih ljudi širom sveta. Reč je o manifestaciji koja traje više dana, tako da delegacije, pored centralnog događaja u četvrtak, kome prisustvuje predsednik SAD, imaju priliku da prisustvuju i pratećim događajima, poput Međunarodnog ručka, završne večere, zajedičkih sastanaka sa kongresmenima, tematskih skupova i banketa.

Zvanični domaćin manifestacije je američki Kongres, a organizacija je poverena Feloušip fondaciji, neformalnoj konzervativnoj hrišćanskoj organizaciji.

2024 © - Vesti online