Petak 31.01.2014.
08:00
cosmopolitan.hr

Šest grešaka prilikom pranja lica

Foto: Ilustracija
 

1. Prečesto pranje - Previše pranja može kožu da učini starijom. Nemojte lice prati više od dva puta dnevno, osim ako zaista nije potrebno (npr. nakon vežbanja).

2. Korišćenje agresivnih proizvoda - Sapuni i proizvodi na bazi sapuna mogu uništiti prirodne masnoće lica i uzrokovati iritaciju, pa pripazite koje proizvode za čišćenje koristite, posebno ako imate osetljivu kožu. Koristite sredstva s umirujućim sastojcima poput zelenog čaja, a ako imate masnu, problematičnu kožu sklonu aknama, birajte proizvode sa salicilnom kiselinom.

3. Nedostatak ili preterivanje s pilingom - Poželjno je da redovno koristite piling kako biste se rešili nečistoća i mrtvih delova kože i kako bi vaša koža ostala mladolika i zdrava, ali pazite da to ne činite češće od dva puta nedeljno kako kožu ne biste iziritirali. Osim toga, piling lica uvek radite uveče, budući da se koža preko noći obnavlja.

4. Bez skidanja šminke pre spavanja - Najbitnije od svega je da uvek temeljno očistite lice pre spavanja. A kada kažemo temeljno očistite, mislimo na uklanjanje šminke, pranje lica nakon toga i nanošenje odgovarajućih proizvoda. Zašto? Zato što će šminka da zatvori pore vašeg lica i sprečiti nastanak sebuma koji je licu potreban kako bi ono ostalo hidratizovano.

5. Umivanje vrućom vodom - Ovo je posebno štetno tekom zime kada nam je koža dodatno isušena. Prevruća voda još će dodatno isušiti vašu kožu pa umesto vrućom, lice umivajte mlakom ili hladnom vodom.

6. Korišćenje vlažnih maramica - Vlažne maramice praktično su rešenje za brzinsko čišćenje lica kao npr. kada ste u žurbi ili nakon vežbanja, ali vlažne maramice vam svakako ne bi smele biti jedino sredstvo kojim čistite lice. Kako biste temeljno očistili pore, koristite sredstvo za uklanjanje šminke i dubinsko pranje lica.

2024 © - Vesti online