Četvrtak 30.01.2014.
12:01
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Sin Majke Hrabrost prvo rekao - mama

Mezimac čitalaca "Vesti": Nikola Dunović

Nažalost, sudbina je tako htela da Nikolu, umesto da neprestano greje majčin zagrljaj i toplina najveće ljubavi, ovaj mali dečak na početku života majku gleda samo na slici svojim krupnim plavim očima, identičnim kao u majke Jelene. Kada neko u kući pomene njegovu majku, on je traži na fotografiji i svima je pokazuje svojom malenom ručicom.


U porodičnom okruženju Nikoli svi u kući pružaju mnogo ljubavi i pažnje a od prvog dana postao je i mezimac naših čitalaca koji mu iz raznih krajeva sveta šalju svoje darove. Za novčani dar iz Australije zahvalila se tetka Sanja koja s Nikolom provodi najviše vremena.

"Mnogo hvala gospođi iz Australije koja je odabrala baš Nikolu da mu pošalje novčanu pomoć, koja će dobro doći za Nikoline svakodnevne potrebe, a njih nije tako malo", rekla je Sanja i istakla da je Nikola zdrav dečak, da dobro jede i da nije probirljiv u hrani, dobro spava a svaki dan porodici priređuje nešto novo. Inače voli da pleše i igra uz muziku i u kući Dunovića je uvek veselo pogotovo kada muzikom nastoje da zabave mezimca cele porodice. Ipak, jedino otac Goran najbolje zna da se ispod te radosti krije velika tuga, za koju kaže, da ne može ni vreme da je izleči: "Jer, nema moje Jelene...".

 

Dečja sreća

Nikola ima i svog omiljenog četvorotočkaša kojeg je ranije dobio na poklon od naših čitalaca i na kojem smo ga morali slikati, jer taj osmeh radosti i sreće kada sedne u svoj automobil - teško da se može rečima da opiše. Slika kruži od tatine porodice u Prijedoru sve do roditelja preminule Jelene u Drvaru, a sada smo je podelili i sa svima vama - kojima je mali Nikola prirastao za srce.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online