Sreda 29.01.2014.
13:53 >> 15:28h
Beta

Mali: Grad ponudio da otkupi Bus plus

Grad nema koristi od Bus plusa, tvrdi Siniša Mali
 

"Grad nema nikave prihode od Bus plusa, povećavaju se subvencije za javni gradski prevoz, to je neodrživo i namera je da se omogući da taj sistem profunkcioniše", rekao je Mali i dodao da nije ponuđena konkretna cena za kupovinu Bus plusa jer se čeka odgovor.

On je izrazio očekivanje da će se situacija s Bus plusom brzo rešiti i da će Grad morati da potraži drugo rešenja, ako do toga ne dođe.

Kompanija Apeks, koja upravlja sistemom Bus plus, potvrdila je da sa Privremenim organom Beograda pregovara o ponudi grada da otkupi taj sistem.

"Nakon nekoliko apela od strane naše kompanije da se otvoreno razgovara o unapređenju razvoja prevoza, otpočeli smo pregovore o daljim uslovima poslovanja sistema Bus plus u Beogradu, gde je jedna od tema bila i zainteresovanost grada da otkupi sistem", navodi se u saopštenju Apeksa.

Kompanija navodi da je pripremila "niz drugih rešenja, koja bi unela napredak u celokupan razvoj sistema prevoza i predstavljala prevazilaženje problema sa kojim se suočavamo zajedno sa svim ostalim učesnicima u prevozu".

U Apeksu dodaju da sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu "funkcioniše u potpunosti", i da se sve ugovorne obaveze "do detalja poštuju".
 

Mali je kazao da je Bus plus, koji je formiran za vreme dok je Beogradom upravljala Demokratska stranka (DS), tema o kojoj treba da se raspravlja u predizbornoj kampanji, umesto širenja dezinformacije o temama bitnim za život Beograđana, što radi DS. On je rekao da je poslednja u nizu dezinformacija bila ta da je Beograd ukinuo finansiranje trećeg pokušaja za vantelesnu oplodnju.

"Toga nije bilo ni u 2013. godini, ne zato što Beograd nije želeo da finansira, nego zato što u Srbiji nema kapacitata da se to uradi", rakao je čelnik beogradske privremene uprave.

Mali je kazao i da je DS dan pred isplatu četvrte rate pomoći penzionerima u Beogradu izašao sa saopštenjem da je ta pomoć ukinuta ističući da je to jedna od primera zloupotrebe informacija važnih za život Beograđana i širenja dezinformacija.

"Mere štednje u Beogradu ni na koji način ne utiču na pomoć najugroženijim slojevima stanovništva", istakao je Mali.

2024 © - Vesti online