Sreda 29.01.2014.
10:21
BETA

Babić: Nismo prodali Jojića i Ninkovića!

Miloš Jojić
 

Babić i generalni sekretar kluba Darko Grubor juče su se vratili iz Tel Aviva, gde su razgovarali s potencijalnim investitorima. Pojedini mediji preneli su da su čelnici crno-belih Investicionom fondu Pinija Zahavija prodali svoje fudbalere Jojića i Ninkovića.

"U Tel Avivu smo razgovarali s ljudima iz Asocijacije izraelskih fudbalskih klubova. Iskazali smo potrebu, a oni želju za saradnjom. Ne, nismo prodali Jojića i Ninkovića", rekao je Babić za današnje izdanje Sportskog žurnala.

"Sastanku je prisustvovao i Pini Zahavi, uz još nekoliko poslovnih ljudi, ali nema govora o prodaji. Želimo partnere uz čiji bismo kapital uspeli da sačuvamo tim, ako Bog da, osvojimo titulu na leto i napravimo iskorak u Evropi. Ne možemo da dobijemo kredite, nemamo velike sponzore. Zarada od TV prava nije dovoljna. Potrebni su nam partneri koji bi materijalnim sredstvima opsluživali naš prvi tim",
dodao je Babić.

On je istakao da dogovor u Tel Avivu nije postignut, već da su razgovori bili samo prvi korak. On je dodao da će Partizan nastaviti da regrutuje igrače iz svoje omladinske škole i da će, uz saradnju s novim partnerima, moći da zaradi na transferima, iako bi oni imali pravo preče kupovine igrača srpskog šampiona.

"Želimo da našu najtalentovaniju decu zadržimo najmanje godinu-dve na okupu i napravimo dobar rezultat u Evropi. Uvereni smo da bi im cena tada porasla. Bili bismo partneri (sa Izraelcima). A, ne da im prodamo Matiju Nastasića za 2,5 miliona evra i tu stavimo tačku, odnosno ne zaradimo ni cent, ili vrlo malo od njegovih budućih transfera", rekao je Babić.

"Tek ćemo razgovarati na tu temu... Zapanjili smo se koliko Izraelci dobro poznaju naše igrače, čak i one iz omladinske škole", dodao je potpredsednik Partizana.

On je rekao i da je o sastanku sa Izraelcima konsultovan predsednik crno-belih Dragan Đurić.

2024 © - Vesti online