Sreda 29.01.2014.
13:01
B. Đokić - Vesti

Darko Šarić adut naprednjaka?

Začin u svakoj čorbi: Darko Šarić

- Šarić se nalazi u Crnoj Gori i dok je tamo pod zaštitom, mi ne možemo ništa. Najbolje mu je da se preda. Tako će se dokazati da nije na vrhu kriminalne piramide, već je to, kako sumnjamo, Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana. Međutim, propali su prvi pregovori o njegovoj predaji i blažoj kazni u zamenu za informacije sa kim je sve sarađivao - nezvanično saznaju "Vesti" u MUP Srbije.


Kao što smo već pisali, o Šarićevoj predaji se pregovaralo pre četiri godine.


- Srpsku policiju kontaktirao je u prvoj polovini 2010. jedan od njegovih saradnika Dragan Dudić zvani Fric iz Kotora. Rekao je da Šarić želi da se preda. Dudiću je ponuđeno da dođu po njega na granicu Crne Gore, ali je on objasnio da će se svojim kanalima prebaciti do Srbije - otkriva izvor "Vesti".


Na Zlatiboru se Dudić našao sa predstavnicima srpskih bezbednosnih i pravosudnih službi, kojima je rekao da se Šarić plaši za svoju bezbednost. Nakon nekoliko sati Dudić je krenuo put Crne Gore, opet odbivši da ga srpske bezbednosne službe prebace, već se vratio svojim kanalima.


Ceo sastanak sa Dudićem je sniman. Trebalo je samo nekoliko sati da ova informacija dođe do onih koji su uplašeni mogućnošću da se Šarić preda i progovori. Sutradan po povratku u Crnu Goru Dudić je likvidiran na terasi kotorskog kafića Moka.
- Tada je prestala svaka dalja komunikacija sa Šarićem, jer je ubistvom Dudića shvatio da mu srpske bezbednosne službe ne mogu garantovati bezbednost - dodaje izvor "Vesti".
 

Svedoči šef Dačićevog kabineta

Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, treba uskoro da svedoči. On je, prema pisanju medija, članovima Šarićevog klana odavao tajne iz istrage protiv njih, a osoba koja je prenosila informacije bio je navodno Radulović zvani Miša Banana. Zbog toga se i sve učestalije spekulacije o
Šarićevoj predaji mogu gledati i iz ugla Lazarevićevog saslušanja, kao vid pritiska na njega da prvi otkrije informacije ko je sve u Srbiji bio zaštitnik Šarićevog klana.

2024 © - Vesti online