Utorak 28.01.2014.
20:22
Beta

Tadić, ipak, ne pravi stranku

Boris Tadić

Tadić je rekao agenciji Beta da eventualno formiranje demokratskog bloka zavisi isključivo "od potreba naše političke realnosti i od toga koliko taj blok može da doprinese neophodnom smanjenju opasne razlike između opozicije i vlasti, koja ugrožava demokratiju u Srbiji i obesmišljava višepartijski sistem".

"Očigledna ogromna prednost SNS-a u odnosu na druge stranke čini da izbori ne budu pokazatelj volje građana, već veštine predizborne i postizborne matematike", naveo je počasni predsednik DS.

Prema njegovim rečima, za formiranje bloka opozicionih stranaka potrebna je i volja lidera tih partija da "pruže otpor strankama na vlasti, umesto da se utrkuju ko će se od njih bolje, vođen isključivo ličnim interesima, kotirati u toj matematici".

On je ocenio da bi cilj trebalo da bude stabilizacija političkog sistema u Srbiji, a ne ulazak u vlast po svaku cenu i na svaki način.

"Lideri nekih opozicionih partija unapred rušeći taj blok, bez obzira na činjenicu da on ni ne postoji, ne govore o tom bloku, vec zapravo o svojim namerama i motivima sa kojima će ući u predizbornu kampanju", dodao je Tadić.

Beogradski mediji ranije danas pisali su da je Tadić odlučio da formira Demokratski blok, koji bi činili deo Demokratske stranke, Dušan Petrović i Nenad Čanak.

2024 © - Vesti online