Utorak 28.01.2014.
16:39
Telegraf

Jadni bogataš: Progone nas kao Jevreje

Tom Perkins: Bez saosećanja sa siromašnima
 

Perkins je u skandaloznom pismu povezao pokret "Okupiraj" s "Kristalnom noći", zloglasnim pogromom Jevreja u novembru 1938. godine.

"Pišući iz epicentra progresivne misli, San Franciska, pozvao bih da se obrati pažnja na paralele između fašističke nacističke Nemačke i rata protiv njenih 'jedan odsto', odnosno njenih Jevreja, s progresivnim ratom prema američkih jedan odsto, naime bogatašima", napisao je Perkins u pismu naslovljenom "Stiže progresivna Kristalna noć?".

Perkins je jedan od osnivača poznate investitorske kompanije "Kleiner, Perkins, Caufield & Byers" (KPCB). Kompanija je osnovana  1972. godine, i imala je važnu ulogu u razvoju Silicijumske doline.

Njegov stav je odmah izazvao reakciju samog KPCB-a koji navodi da Perkins već godinama ne učestvuje u radu kompanije, i poručuje da osuđuje njegove komentare. Osim Perkinsove bivše firme, njegove stavove negativno su komentirisali i mnogi tehnološki preduzetnici iz Silicijumske doline.

Korisnici Tvitera ismejali su Perkinsa kao "bogatog idiota", a "Los Anđeles Tajms" ocenio je njegovo pismo kao "sablasno, vulgarno i sramotno".

2024 © - Vesti online