Utorak 28.01.2014.
12:15
Vestionline

Radnici Želvoza: I psi lutalice su sitiji od nas

"Nemaju sluha da čuju da su ovi ljudu gladni, da nemaju para za struju, ogrev i osnovne životne namirnice"
 

Nezadovoljni radnici Želvoza, pritisnuti sopstvenim socijalnim i egzistencionalnim problemima, sve više posežu za radikalnijim metodama u pokušaju da skrenu pažnju nadležnih u vrhu države da se njihov problem stavi na dnevni red i organizuje sastanak sa nekim iz državnog vrha.

Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga-Želvoz kaže da su danas blokirali tranzitni put i prugu jer još uvek nemaju nikakvog odgovora od silnih obećanja onih koji su trebali da ih odavno prime i da razgovaraju sa njima.

"Na ovaj korak smo se odlučili da bi postali vidljivi za one koji nas svakodnevno ignorišu i nemaju sluha da čuju da su ovi ljudu gladni, da nemaju para za struju, ogrev i osnovne životne namirnice. I psi lutalice su sitije od naših porodica, jer im

Radnici Želvoza protestvuju, ali džabe

ljudi uvek nešto daju, a nama nema ko, osim države koja nam duguje. Mi ne tražimo ničiju samilost, već isključivo zarade koje smo pošteno odradili za Železnice Srbije, a sada nam kažu da nema para!?", kaže ogorčeno Nojić i dodaje da njima nije cilj da prave štetu gradu i državi svakodnevnim blokadama, ali da drugog rešenja od  blokada puteva očigledno nema, sve dok ih neko od nadležnih ne primi i počne sa rešavanjem njihovih problema.

Radnici već duže vreme štrajkuju zbog neisplaćenih zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i neispunjenog ranije obećanog socijalnog programa.

2024 © - Vesti online