Utorak 28.01.2014.
10:45
Beta

Srbija pred 60.000 ljudi na otvaranju SP u Poljskoj

 

Izabranici Igora Kolakovića će se naći Grupi A, u Vroclavu, sa reprezentacijama domaćina, Argentinom, Australijom, predstavnikom Afrike i Venecuelom.

Duel Poljske i Srbije odigraće se 30. avgusta na stadionu kapaciteta od 60.000 gledalaca. Informaciju o otvaranju Svetskog prvenstva saopštio je Miroslav Pržedpelski, predsednik Odbojkaške federacije Poljske, na konferenciji za novinare, koja je održana pre svečane ceremonije žreba.

U Grupi B u Katovicama igraće Brazil, predstavnik Severne i Centralne Amerike, Nemačka, predstavnik Afrike, Južna Koreja i Finska.

U Grupi C, u Gdanjsku, naći će se Rusija, Bugarska, predstavnik Severne i Centralne Amerike, predstavnik Afrike, Kina, predstavnik Severne i Centralne Amerike. 

U Grupi D, u Krakovu, igraće Italija, predstavnik Severne i Centralne Amerike, Iran, Francuska, predstavnik Severne i Centralne Amerike i Belgija.

Svi učesnici Mundijala biće poznati u narednih par meseci.

U prvoj fazi takmičenja, 24 reprezentacije će biti podeljene u četiri grupe sa po šest timova. Utakmice u grupama A i D biće odigrane 31. avgusta, 2, 4, 6. i 7.
septembra. Mečevi u grupama B i C su na programu 1, 3, 5, 6. i 7. septembra.

Plasman u drugu rundu izboriće po četiri selekcije iz svake grupe, koje će oformiti dve grupe (E i F) sa po osam ekipa. Grupu E će formirati A i D, a utakmice će se igrati Lođu i Bidgošću. Sa druge strane, Grupu F činiće najbolje četiri reprezentacije iz B i C, a mečevi će biti igrani u Katovicama i Vroclavu.

Plasman u treću rundu obezbediće šest reprezentacija, koje će formirati dve grupe (G i H) sa po tri selekcije. Po dve prvoplasirane selekcije iz G i H će izboriti plasman u polufinale, dok će trećeplasirane reprezentacije igrati u meču za
peto mesto.

Svetsko prvenstvo u Poljskoj biće odigrano od 30. avgusta do 21. septembra.

2024 © - Vesti online