Utorak 28.01.2014.
10:29
RTS/R.V.

Ne odustajte: Žalba na uvećan račun moguća do kraja nedelje

Do sada ispravljena 31.000 računa za struju. Vraćaju pare ili prebacuju za sledeći mesec
 

Zbog propusta u decembarskim računima za struju direktor EPS-a Alekandar Obradović najavljuje smene u elektrodistribucijama. Poručuje da iz EPS-a nikada nije bilo naređenja da se naplati i jedan kilovat koji nije isporučen. Problema, kaže, ima u organizavciji rada pojedinih distribucija i zato traži ličnu odgovornost.

Prvi čovek EPS-a je sa direktorom beogradske distribucije proveravao rad šalterskih službi.

"Dupliran je broj šaltera tako da smatramo da više greške neće biti", kaže Zoran Rajović, direktor distribucije Beograd. Na šalteru se čeka desetak minuta.

Od direktora EPS-a nezadovoljni građani tražili su i konkretna objašnjenja. Račune su uglavnom uvećale greške u čitanju brojila, ali veliki broj se žali i na slab napon struje.

"Ono što mogu da kažem kao odgovorna osoba je da iz EPS-a nikada nije stigao nalog da se naduvaju računi i da se naplati nešto što nije isporučeno", rekao je Obradović.

U EPS-a dematuju spekulacije da menjaju napon i da kvalitet struje utiče na visinu računa.

Željko Marković, direktor "EPS Snabdevanje i distribucija" kaže da postoje delovi gde je napon niži.

"Ali kad je niži napon niža je i snaga uređaja tako da će on potrošiti energije da bi zagrejao nešto ili recimo vodu u bojleru isto onoliko koliko mu treba i da je napon viši samo će to stvarno trajati duže vreme", objasnio je Marković.

Do sada su uvažene ispravke oko 31.000 decembarskih računa, što je 6.000 više od uobičajenih mesečnih reklamacija. Najviše propusta ima na području distribucija Beograd i Jugoistok - Niš.

"Ne želim da elektrodistribucije, to jest pojedini njihovi direktori ukaljaju vredan rad što je urađen u EPS-u poslednjih godina. Obećavam da ću sutra na sastanku direktora distribucija predložiti konkretne ljude za smenu", kaže Obradović.

Svima koji su platili račun a utvrdi se da je bilo propusta u obračunu, novac će biti vraćen ili prebačen za sledeći mesec.

2024 © - Vesti online