Utorak 28.01.2014.
02:57
Beta

Ostavke ako ne puste Ivanovića

Osumnjičen u istrazi za ratni zločin: Oliver Ivanović
 


Posle sastanka koji je trajao sat i po, zamenica predsednik Ksenija Božović novinarima je rekla da je razgovor bio kratak i sažet ali da delegacija nije dobila odgovore na pitanja koja su ih interesovala.


"Dobili smo napismeno da je Oliver Ivanović osumnjičen u istrazi za ratni zločin, teško ubistvo počinjeno nakon nekog konflikta", rekla je Božović i dodala da nisu dobili odgovor koje se godine to dešavalo.


Najava mirnih protesta

Ona je zatražila od Euleksa da hitno oslobodi Ivanovića jer on, kako smatra, nije kriv za dela koja mu se stavljaju na teret.
 

Pročitajte još:

* Ivanović priveden zbog ratnog zločina?

* Tužilac zatražio pritvor za Ivanovića!

"Najavili smo im mirne proteste sve dok Ivanović ne bude pušten na slobodu", rekla je Božović i pozvala građane da se mirno raziđu i da čekaju ishod do sutra.


Koordinator Upravljačkog tima za primenu Briselskog sporazuma Ljubomir Marić, koji je prisustvovao razgovorima, rekao je da je potpuno neprihvatljivo za srpsku zajednicu da se na takav način sprovode bilo kakve istrage.


"Dešavaju se istrage koje nemaju osnova, ograničava se pravo Srbima da se brane sa slobode, ograničava im se sve, dok sa drugima to nije slučaj", rekao je on i naglasio da je neprihvatljivo to što međunarodna zajednica radi kada je u pitanju srpska zajednica.


Gradonačelnici sa severa osudili hapšenje

Ispred Euleksovih prostorija u Kosovskoj Mitrovici bili su i gradonačelnici sa severa Kosova i svi su osudili hapšenje Olivera Ivanovića.


Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković je rekao da to hapšenje ima političku konotaciju i da ne doprinosi miru i uspostavljanju vladavine prava.


Predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić zatražio je oslobađanje Ivanovića jer, kako je rekao, "u krhkoj situaciji njegovo hapšenje ne doprinosi miru i stabilnosti", pozivajući građane da ostanu mirni i ne podležu panici.

2024 © - Vesti online