Ponedeljak 27.01.2014.
13:08
BETA

Di Kanio: Bardsli i Katermol su pokvarenjaci!

Opleo po bivšim igračima: Paolo Di Kanio
 

Nije imao dlake na jeziku ni dok je sedeo na klupi Sanderlenda, a sada mu se jezik razvezao. Paolo Di Kanio žestoko se obrušio na kvartet koji ga je, kako tvrdi, koštao poslao na Stadionu svetlosti. Krivicu je prebacio na Lija Katermola, Fila Bardslija, Džona O'Šeja i Stivena Flečera.


I zaista, kad se malo vratimo u prošlost primetićemo se da se povratak Katermola u prvi tim poklopio sa buntom u svlačionici posle kojeg je Di Kanio i otišao. Nije tajna ni da Bardsli nije bio miljenik italijanskog stratega. Kod Gusa Pojeta obojica su rehabilitovani, iako ne blistaju. Ali, barem igraju, dok kod Di Kanija sigurno ne bi ni primirisali terenu.
"Ta dvojica su pokvarenjaci. Najneprofesionalniji igrači sa kojima je radio. Ono što je Bardsli radio poslednjih godina dovoljno govori o njemu. Fotografije njega na podu kazina, prekrivenog novčanicama od 50 funti... Podsmevanje ekipi posle poraza na startu sezone. Javnost zna sve o tome. I posle se neko čudi što sam ga precrtao? Pa prošle sezone je Sanderlend i opstao u Premijer ligi jer je Katermol bio povređen, a Bardsli je igrao vrlo malo", rečima šamara Di Kanio.


Ni kapitena nisu zaobišle kritikeNi ostatak ekipe, smatra on, nema jak karakter. Zato se i bori za opstanak. Kapiten O'Šej najbolji je primer.
"Ne volim igrače koji te ne gledaju oči tokom razgovora. O'Šej bi trebalo da se izvini nekim saigračima jer je mnogo puta dolazio kod mene u kancelariju da ih ogovara. Isto je radio i sa mojim prethodnim Martinom O'Nilom".


Stivenu Flečeru, pak, Di Kanio nije oprostio zato što se javno žalio da mu bivši šef struke zabranjuje da se smeje na treninzima.
"Ne volim kad se ljudi šegače dok ozbiljno diskutujemo o strategiji. Ne volim igrače koji se smeju, a ne mogu da pogode gol na treningu ili pošalju precizan pas", odgovara Di Kanio, koji sada tvrdina da je njegova sudbina - na klupi Vest Hema.

2024 © - Vesti online