Ponedeljak 27.01.2014.
12:49 >> 14:41h
Srna, Beta

Ivanović priveden zbog ratnog zločina?

Priveden kandidat Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović
 

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) demantovala je da je lider te stranke Oliver Ivanović priveden i navela da se Ivanović kao odgovoran građanin odazvao na poziv Euleksa da da izjavu.

"Ovo pozivanje (Ivanovića da da izjavu) apsolutno ima političku svrhu u cilju stvaranja ravnoteže sa hapšenjima u albanskoj zajednici. Ipak nesumnjivo je da za cilj ima i izazivanje straha i nestabilnosti u celokupnoj srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju GI SDP.

Kako mediji prenose, prema nepotvrdenim informacijama, Ivanović je pozvan na saslušanje povodom navoda prištinskog lista "Koha ditore" iz 2011. godine o tome da se u dosijeu UNMIK-a o ubistvu deset Albanaca na severu Mitrovice 2000. medu osumnjicenima pominje i njegovo ime. Ivanović je tada te navode odbacio kao besmislene i neosnovane i podsetio da je taj slučaj istraživan 2002. godine, ali da je
tužilac UNMIK-a odustao od podizanja optužnice.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da tužilac, u okviru akcije koju je ta misija sprovela na severu Kosova, ispituje jednu osobu u vezi sa ratnim zločinima.  

Agenciji Beta je rekla da u skladu sa propisima misije ne može da otkrije identitet privedene osobe, ali je dodala da tužilašto ispituje jednu osobu u vezi sa eventualnim ratnim zločinom.

"Nakon jutrošnje akcije Euleksa, jedna osoba je na ispitivanju koje obavlja tužilac iz  kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova u vezi sa navodno počinjenim ratnim zločinom", rekla je Gudeljević agenciji Beta.
 

U Kosovskoj policiji tvrde da je reč o akciji koju sprovodi Euleks i da su oni samo uključeni u tu akciju.

2024 © - Vesti online