Ponedeljak 27.01.2014.
00:01
Beta

“Teško naprednjacima, svi protiv nas“

Aleksandar Vučić

"Pred nama je najteža politička kampanja i veliki je rizik ovo što smo uradili. Kampanja će biti mučna i teška, jer će se svi ujediniti protv nas. Ne verujem da je bilo šta izvesno", kazao je Vučić gostujući na televiziji B92.


Odgovarajući na pitanje da li će nakon izbora biti premijer, Vučić je rekao da je odluka na građanima i da ne veruje istraživanjima javnog mnjenja koja pokazuju da naprednjaci imaju i više od 45 odsto podrške građana.


"Zavisi od građana Srbije, možda se posle izbora pojavim i kao neko u opoziciji", rekao je Vučić.


On je rekao da u kampanji građanima neće nuditi i obećavati med i mleko i da će objašnjavati kako su pred Srbijom teške reforme, a naprednjaci će, kako je dodao, pobediti, ako građani podrže tu politiku.


On je istakao da odluka o izborima nije doneta kako bi naprednjaci osvojili apsolutnu vlast, već da bi se reforme odvijale brže i kvalitetnije.


Vučić je ponovio da je mogao da postane premijer i bez izbora, jer mu je to ponudio predsednik Vlade Ivica Dačić, ali da on to nije želeo, negiravši da je bilo razgovora o tome da se posle izbora ponovo formira vlada sa SPS-om a da on bude premijer, i napomenuo da o sastavu buduće vlade neće razgovarati pre izbora.
 

Pročitajte još:

* "Vučić hoće da prigrabi svu vlast"

* Za izbore i pozicija i opozicija

* Stari, dobri komunizam: Vučić predsednik SNS-a

On je naveo da izborna kampanja ne bi trebalo da uspori procese koji se očekuju u Srbiji, i da će tako prvi put i misija MMF-a doći u Srbiju za vreme izborne kampanje.


"Ja sam prihvatio da oni dođu i to pre finiša naše izborne kampanje i da pokušamo da zaključimo sporazum iz predostrožnosti. Mislim da je to dobro i da je to važno za zemlju i da će dodatno obezbediti finansijsku i investicionu sigurnost", kazao je Vučić.

On je napomenuo da bi potpisivanje sporazuma sa MMF-om trebalo da olakša odluku borda direktora Svetske banke, da do kraja aprila odobri 500 miliona evra za Srbiju.


Srpska napredna stranka je donela odluku da se ide na vanredne parlamentarne izbore, koji bi trebalo da budu održani kad i izbori u Beogradu, 16. marta.

2024 © - Vesti online