Nedelja 26.01.2014.
19:48 >> 21:33h
mozzartsport.com

EP: Francuzi pregazili Dance i popeli se na tron!

 

Dileme nema. Najčudesniji rukomet na svetu igraju Francuzi! Fenomenalni Trikolori su večeras u finalu EP u Danskoj pregazili domaćina sa 41:32 i po treći put u istoriji postali rukometni vladari kontinenta. Jednostavno, ova generacija nema takmaca. Dovoljno je da podsetimo šta su osvojili u poslednjih šest godina: dva puta svetski prvaci, jednom olimpijski šampioni i sa ovom krunom dva puta prvaci Evrope!


Danci su pregaženi još snažnije nego što su oni pobedili Srbiju pre dve godine u Areni. Ni prepuna hala u Herningu, ni 14.000 navijača u crveno-belom nisu pomogli Hansenu i drugovima protiv fantastičnih Francuza, koje su mnogi stručnjaci uoči ovog takmičenja proglasili matorcima i generacijom čije je vreme prošlo. Danas se videlo da nije baš tako.


Francuski veterani su pokazali da im u svetskom rukometu nema ravnih. Od početka meča su nametnuli tempo koji Danci nikako nisu uspevali da prate. U 18. minutu su imali ogromnih devet razlike i bilo je jasno da niko i ništa danas ne može da ih zaustavi. Predvođeni maestrom Karabatićem koji je proglašen za najboljeg igrača prvenstva, raspucanim Giguom (10 golova) i Porteom (devet), raspoloženim asom Omejeom na golu, Trikolori su razneli popularne Dinamitaše.


Sve je bilo jasno kada su im za prvih 30 minuta igre čak 23 puta pogodili mrežu! Do kraja su nastavili u istom ritmu i zaustavili se na kvoti od 41 gola. To je rekord po broju datih golova koji će teško biti oboren u skorijoj budućnosti.

2024 © - Vesti online