Nedelja 26.01.2014.
13:25
mozzartsport.com

Mata: Hvala svima, pa i tebi Žoze

 Huan Mata
 

Španac nije pobegao sa Stamford bridža zbog novca ili želje za trofejima, već jednostavno nije želeo da se pomiri sa ulogom epizodiste. I to je i pokušao da objasni svim fanovima Plavaca u opširnom oproštajnom pismu.
"Pišem ovo iz srca, a počeću sa obećanjem da neću zaboraviti pažnju koju ste mi pružali. Od prvog do poslednjeg dana. Uz vas sam rastao kao igrač i proveo nezaboravan period života. Uvek ću vam biti zahvalan. Uvek. Ne postoje reči kojima bih mogao da vam se odužim na svemu što ste mi dali", počeo je Mata i potom podsetio da trofeje u FA kupu, Ligi šampiona i Ligi Evrope, dva navijačka priznanja za najboljeg igrača sezone...

Međutim, u poslednjih šest meseci je bila sasvim druga priča.
"I tada ste me podržavali i neverovatno sam ponosan zbog toga. Vi zaista zaslužujete tim kakav imate. Želeo sam da ostanem i nastavljam da osvajam u dresu Čelzija. Ali, kao što znate, situacija se promenila. Od osećaja da sam važan igrač došao sam u tešku situaciju i više nisam mogao da pomažem ekipi".

Jasno, glavni krivac za odlazak Mate je niko drugi do Žoze Murinjo, koji je bez mnogo dvoumljenja precrtao Španca i prednost ukazao Oskaru. Međutim, nema ljutnje, tvrdi Mata.
"Uvek sam poštovao odluke svakog od trenera, bez obzira na to kakve su. Iz svega možeš nešto da naučiš. Hvala Andresu Vilaš-Boašu što mi je dao priliku da dođem u Čelzi. Bez njega ništa od ovoga se ne bi desilo. Hvala Robiju Di Mateu i Rafi Benitezu za neograničeno poverenje. I hvala Žozeu jer me je učinio jačim. U teškim trenucima naučiš da ostaneš pozitivan i nastaviš sa napornim radom", rekao je, između ostalog, Mata u opširnom pismu.

2024 © - Vesti online