Subota 25.01.2014.
12:21
Telegraf

Antirežimske filmove snimao od državnih para

Scena iz filma "Lepa sela lepo gore"
 

Osim "Rana", umetničku kritiku društva sadržali su i filmovi "Crni bombarder" i "Lepa sela, lepo gore", a sva tri filma finansirala je država.

"Mi smo radili antidržavne filmove za državne pare. Mislim da to danas ne bi bilo moguće. S obzirom na samu tematiku filma koji je bio antirežimski, mnogi prijatelji u inostranstvu su me pitali kako je moguće da nam je država dala pare za snimanje takvog filma. Sa oduševljenjem su svi konstatovali kako živimo u jako demokratskoj državi čim odobrava projekte poput 'Rana'", rekao je Bjelogrlić i potom priznao: "Ali nije to baš tako, nisu oni uvek znali scenario, a za 'Rane' smo im čak ponudili i lažni scenario na RTS-u", rekao je Bjelogrlić kroz smeh.

"Nije lepo, ali se tako moralo! Posle toga nam je ukinuta reklama na svim televizijama, a na premijeri je bio jedan mali skanadal jer je deo balkona napustio salu na pola projekcije. Kasnije mi je jedan policajac rekao: 'Nije problem što nas kritikujete, nego što to radite za naše pare'", ispričao je reditelj i dodao da se tada malo primirio i otputovao u Francusku dok se strasti ne stišaju.

2024 © - Vesti online