Petak 24.01.2014.
16:23
Beta

Mišković: Ne terajte me da se sudimo po međunarodnim sudovima

Država je kriva, ne ja: Miroslav Mišković

''Prekinite posutpak, država je kriva, a ne ja. Juče sam ovde saznao nešto novo, ključni podatak, da je država kriva za propast putarskih preduzeća'', objasnio je svoj zahtev Mišković i osvrnuo se na iskaz Mila Đuraškovića koji je juče rekao da je država Srbija otpisala dug od oko 32 miliona evra prema putarskim preduzećima, kao i kamate od oko 42 miliona evra, navodi ''Telegraf''.

''To je ukupno skoro 75 miliona evra'', rekao je Mišković.

On je prethodno zatražio i da mu sud vrati pasoš, kako bi modao da bez ograničenja putuje van granica Srbije, uz opasku da ''iako bi možda neki želeli da ode i nikada se ne vrati, on to neće učiniti''.

Od suda je zatražio i da vodi računa o njegovim i pravima njegovog sina Marka, ''kako njihov prljav veš ne bi morao da iznosi van granica Srbije''.

''Molim vas da imam ista prava kao drugi pred ovim sudom. Tražili ste mi jemstvo od 12 miliona evra u kešu. Nemate pravo da mi blokirate ličnu imovina u vrednosti od 45 miliona evra, a šteta po optužnici je 16 miliona evra. Molim vas, razmislite dobro, ne želim da tužim svoju državu Srbiju pred međunarodnim sudovima'', rekao je Mišković.

Sudsko veće odbilo je da Miroslavu Miškoviću, vlasniku ''Delta holdinga'', trajno vrati pasoš, koji mu je oduzet kada je uz jemstvo pušten na slobodu. Mišković tako i dalje ne sme da napusti granice Srbije bez odobrenja suda.

''Mišković treba da zna da se protiv njega vodi ozbiljan postupak. Postoje određena ograničenja u kojima postoji pomak. Bio je u pritvoru, sad je na slobodi uz oduzetu putnu ispravu i on to mora da shvati. Kad je reč o odlascima u inostranstvo, ja sam to prvi put odobrio i uznemirio javnost, ali se na to ne obazirem. Ta odluka je bila zbog toga što ste duže bili u pritvoru i sigurno je bilo problema u vašoj komunikaciji s poslovnim partnerima. Procenio sam da ćete se vratiti i opet bih isto učinio'', rekao je sudija Vučinić.

2024 © - Vesti online