Petak 24.01.2014.
15:42
N. Popović - Vesti

Bosanac starca gurnuo u jezero

Na suđenje u lisicama: Bosanac kažnjen za napad na Hansa Petera Bletlera
 

Nesrećni čovek, bivši glavni urednik švajcarskog časopisa " Tierwelt " (Životinjski svet) zadobio je prilikom pada u vodu prelome i povrede od kojih se dugo oporavljao. Sve se odigralo 21. marta prošle godine. Hans Peter Bletler bio je u šetnji pored obale Ciriškog jezera kada mu je u susret naišao pripiti Bosanac okružen svojom klikom.

Iznenada je prišao penzioneru i pitao ga: "Čoveče, hoćeš na kupanje!". A onda ga je snažno gurnuo u hladnu vodu jezera.
 

Palikuća

Osuđenom Bosancu ovo nije prvi put da se nalazi iz rešetaka. Već je nekoliko godina odležao u zatvoru za maloletnike, jer je namerno izazvao požar u Domu za decu u kojem je bio smešten

Mladi Bosanac je sa drugovima odšetao ne obazrevši se na žrtvu, ali se našao pred okružnim sudom u mestu Ze-Gaster. Ne samo zbog napada kraj Ciriškog jezera, već i zbog nekoliko drugih krivičnih dela. To mu nije bio prvi susret sa sudijom za mlade i dobio je ukupnu zatvorsku kaznu od godinu dana, a kada je izdrži biće proteran iz Švajcarske.


- Od svega što sam uradio najviše žalim zbog događaja sa tim starim čovekom. Bio sam pijan i nisam kontrolisao svoje postupke - izjavio Bosanac tokom suđenja, ali time nije naročito impresionirao sudiju.


U obrazloženju presude sudija je naglasio da je "jedini cilj optuženog bio da se što pre dočepa slobode, a ne da promeni način života.

2024 © - Vesti online