Četvrtak 23.01.2014.
18:40
Beta

Vojska završila cevovod u Užicu

Nije podvala Milutina Mrkonjića - Vojska Srbije radi kako treba i završila je posao dva dana pre roka
 


"Sada smo u fazi pročišćavanja sistema, što vrlo brzo treba da dovede do mogućnosti korišćenja vode u svakoj kući i porodici u Užicu. To će biti moguće onog momenta kada se ceo sistem, koji je u gradu Užicu dug više od 300 kilometara, pročisti od onoga što predstavlja recidiv akcidenta", rekao je ministar odbrane Nebojša Rodić.


Zaslužni za brzu izgradnju cevovoda su inženjerci Vojske Srbije i graditelji užičkog preduzeća Jedinstvo, navelo je ministarstvo.


Građani Užica nedeljama nemaju pijaću vodu iz vodovoda zbog zagađenja jezera Vrutci iz kojeg se grad snabdeva vodom.

Pročitajte još:

* Voda u Užicu nije za piće!

* Vojska dovodi Užicu vodu sa Zlatibora

* Ministarka: Nema posledica po zdravlje Užičana

"Oni su u tako kratkom periodu uspeli da raščiste sav neprohodni prostor oko reke Sušice, iskopaju cevovod, postave 1,9 kilometara cevi i omoguće da cevovodom protekne voda sa novog izvorišta", navodi se u saopštenju.


Rodić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković pohvalili su izvođače radova.


Ministar je naveo da su na gradilištu svakog dana bila prisutna 82 pripadnika Vojske Srbije - oficira, podoficira i profesionalnih vojnika, uz angažovanje ljudi iz užičkog preduzeća Jedinstvo.


"Ovo nam je dobrodošlo da možemo i sa većom agresivnošću tražiti pomoć i angažovanje vlade i skupštine za opremanje Vojske Srbije novom tehnikom i novom opremom, jer ovaj zadatak apsolutno niko drugi u Srbiji ne bi mogao da ispuni sem pripadnika Vojske Srbije i uz pomoć takvih privrednika kao što je preduzeće Jedinstvo", rekao je Rodić.


Ministar je istakao da "ima osećanje mnogo više od ponosa".


"Ovo je osećanje gordosti i uzvišenosti, kad vidite ove mlade ljude koji su noćas do pet sati radili da bi ovaj deo vodoutvrde uspeli da postave i da bismo datu reč ispunili. Moramo naučiti da reči obavezuju. Ako smo rekli 25. januar onda je to 25", objasnio je Rodić.

2024 © - Vesti online