Četvrtak 23.01.2014.
18:42
mozzartsport.com

Skandal u Barseloni: Rosel odlazi zbog mućki sa Nejmarom!

Sandro Rosel
 

Afera i skandal oko transfera Nejmara je izazvala takav zemljotres u Barseloni da je predsednik Sandro Rosel primoran da napusti čelo katalonskog kluba.


Rosel je jutros obavio hitan sastanak sa potpredsednicima kluba Đozepom Marijom Bertomeuom i Havijerom Fausom, generalnim direktorom Antonije Rosičem i koordinatorom za komunikacije Albertom Monatgutom. Epilog sastanka je da će Rosel u narednih nekoliko časova i zvanično obelodaniti da podnosi ostavku na mesto predsednika Barselone. Okidač za obvaku odluku je bila odluka sudije Vrhovnog suda Španije Pabla Ruiza da razmotri tužbu zbog afere o transferu Nejmara koja je poslednjih dana potresala klub sa Nou Kampa.


Podsetimo da je klupska opozicija predvođena Đordijem Kasasom pokrenula celu priču i otkrila da su Rosel i Barselona obmanuli javnost i navijače informacijama da je transfer koštao 57 miliona evra, pošto se ispostavila da je Barselona znatno više platila za transfer Brazilca, izbegla plaćanje poreza i napravila niz nelegalnih radnji u ovom mega poslu. Pretpostavlja se da su Nejmar i njegov otac „ispod stola“ dobili oko 40 miliona evra!


Rosela će u predsedničkoj fotelji naslediti dosadašnji potpredsednik Đozep Marija Bertomeu, a u junu će najverovatnije biti obavljeni predsednički izbori na kojima za prvog favorita važi Karles Viljarubi dugogodišnji Roselov saradnik.

2024 © - Vesti online