Četvrtak 23.01.2014.
15:08
Beta

Kup Srbije: "Večiti derbi" u polufinalu

 

Finalni turnir 49. Kupa Srbije za odbojkaše biće odigran 22. i 23. februara u Hali sportova u Kraljevu.

Sportski direktor Crvene zvezde Laslo Lukač je rekao da se nada da će njegova ekipa proći u finale i da će u borbi za trofej igrati protiv domaćina turnira, ekipe Ribnice.

"Veoma smo zadovoljni što igramo u polufinalu sa Partizanom. To je veliki protivnik, ali Kraljevo je centar gde mi zaista dobro igramo, očekujem i da će publika biti na našoj strani, da će biti dobar meč. Mislim da će domaćin slaviti u drugom polufinalu", rekao je Lukač.

Predsednik Partizana Nenad Golijanin je rekao da je priželjkivao takav žreb.

"To je velika privilegija za domaćina, koji će imati prilike da popuni dvoranu i prvi i drugi dan. Očekujem da će Ribnica pobediti. A, mi i Zvezda moramo da se sretnemo, da li u polufinalu ili finalu to je potpuno sve jedno. Radujem se tom susretu i odlasku u Kraljevo", rekao je Golijanin.

Predsednik odbojkaškog kluba Ribnica Dragan Arsić je rekao da je njegov klub imao sreće na žrebu.

"Nadamo se da ćemo igrati finale kupa u Kraljevu, pred svojom publikom", istakao je Arsić.

Predsednik Spartaka iz Ljiga Miroslav Maksimović je rekao da je plasman njegove ekipe u polufinale Kupa Srbije najveći uspeh tog kluba u istoriji.

"Ovo je nama najveći uspeh u istoriji kluba, u 60 godina postojanja. Zadovoljni smo samim uslaskom među četiri najbolje ekipe Kupa. Žreb je bio takav da smo izvukli domaćina, koji će sigurno imati veliki podršku publike, ali Kup je specifično takmičenje da su iznenađenja uvek moguća. Ne idemo s belom zastavom, učinićemo sve da ostavimo što bolji utisak", naglasio je Maksimović.

2024 © - Vesti online