Četvrtak 23.01.2014.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: A. Čukić

Mali Dejan pred novim izazovima

Uskoro i na operaciji očiju: Dejan Marić

Zakoračivši u naše prostorije, nismo mogli, a da ne primetimo da je Dejanu vidno porasla kosa, koja je prethodno opala zbog jakih terapija, kao i to da se veoma dobro oseća. Ubrzo smo i saznali da njegov izgled ukazuje na dobre vesti.


- Pre svega, želim da se od srca zahvalim toj dobroj ženi koja je mislila na mog sina, kao i drugim plemenitim čitaocima "Vesti" čija nam je pomoć, u međuvremenu, stizala na kućnu adresu. Imena tih dobrotvora iz Švajcarske, Amerike i Australije, nemam kod sebe i nadam se da mi neće zbog toga zameriti.

- Ne bih voleo da propustim da se nekome zahvalim, pa zato želim da svima ovako javno uputim svoje najdublje poštovanje za sve što su učinili za našu porodicu. Zahvaljujući svima njima, kao i plemenitim sugrađanima, na računu imamo prikupljeno oko 7.000 evra, što će biti dovoljno za nastavak lečenja našeg sina - rekao je Predrag Marić, dodavši:
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Dejan je kao što vidite dosta dobro. Radili smo brojne analize i utvrđeno je da je opasnost po njegov život prošla već za 80 odsto. Po rečima lekara, većina metastaza je uništena. Rezultati ukazuju na to da je ostalo nešto metastaza na kičmenoj moždini (oko 15%), koje će se sanirati nastavkom hemioterapija. Samim tim, na preporuku lekara, kada bude obavio i osmi ciklus terapija u Beogradu, vodiću ga kod ruskih specijalista u Novi Sad na operaciju očiju. Moramo pokušati sve što možemo da mu vratimo vid. Prema računici, hirurški zahvat očiju i terapije u Novom Sadu, iznosiće ukupno 9.500 evra. Do tada ćemo, iskreno se nadam, prikupiti i nedostajućih 2.500 evra.


Iako sa jedne strane Mariće prate dobre vesti kada je u pitanju lečenje i oporavak njihovog starijeg sina Dejana, sa druge strane ih more novi problemi, a to je zdravstveno stanje majke Ivane Marić, koje se pogoršalo.
 

Sve u božjim rukama

Predrag Marić

- Svaka para koja nam je stigla čuvamo je kao oči u glavi i isključivo za Dejanovo lečenje. Sva ta dobročinstva i razumevanje daju nam snagu da nastavimo sa borbom za spas našeg sina i ne prepustimo se očaju i iščekivanju najgoreg.

 

- Sada je sve otežano sa novonastalom Ivaninom situacijom, ali nema nam druge do da se borimo, kao i do sad. Ipak, sve je u Božjim rukama, pa kako bude - zaključio je Dejan suznih očiju.

- Rastrzan sam u potpunosti. Ivana mi nije dobro. Posle tumora na desnoj potkolenici, koji je saniran pre četiri godine, nedavno joj se na zadnjem delu glave pojavila izraslina, koja je ukazivala na maligne ćelije. Zato je hitno morala na operaciju u Banjaluku. To je dobro prošlo, ali sada i ona ide redovno na hemioterapije. Šta će biti dalje i kako, ni sam ne znam.

- Vidno je da je i ona jako uplašena i depresivna. Trudimo se da to, koliko je moguće, sakrijemo od dece, da se ne brinu... - kazao je vidno zabrinut Predrag, dok je njegov sin Dejan spremno pozirao našem fotoreporteru.
Ubrzo smo Mariće ispratili na put kući sa dobrim željama i da se agonija njihove porodice što pre završi, ali sa srećnim ishodom, da svi članovi budu zdravi, a ne životno ugroženi.

2024 © - Vesti online