Četvrtak 23.01.2014.
01:49
Beta

''Odustajanje od zakona, znak da se ide na izbore''

"Ako zakoni o radu, privatizaciji i stečaju ne budu prošli siguran sam da se odustaje od reformi i da se ide na izbore. Ako budu usvojeni to znači da Vlada sprovodi reforme koje su neophodne Srbiji", rekao je Radulović na konferenciji za novinare nakon sastanka sa generalnim sekretarom međunarodne organizacije poslodavca Brentom Viltonom.

Reforme su neophodne Srbiji: Saša Radulović

Radulović istakao da Srbija nema vremena za odlaganje reformi i zatražio od Vlade Srbije da se zvanično odredi da će povući tri zakona iz procedure, odnosno da li odustaje od reformi.

"Moramo brzo da se odredimo da li se nastavljaju reforme i da li postoji politička volja za to ili se vraćamo u propali model. Srbija nema mesec, dva ili tri za kašnjenje u sprovođenju reformi, one moraju da se dese odmah", kazao je on.

Na Kolegijumu Socijalno-ekonomskog saveta, kojem je prisustvovao i prvi potpredsenik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, dogovreno je da se iz procedure povuku nacrt izmena Zakona o radu i predlozi zakona o radu i o stečaju, na čijem usvajanju insistira Saša Radulović.

Na pitanje da li sastanak premijera Srbije Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića sa sindikatima znači da nema podršku Vučića i Dačića, Radulović je rekao da bi to moglo tako da se interpretira, ali da treba sačekati da Vlada nezvanično donese odluku da li povlači zakone.

"U slučaju povlačenja, Dačić i Vučić ne okreću leđa meni, već reformama, jer su tema reforme", rekao je Radulović na pitanje da li ima podršku Vlade za svoj rad.

2024 © - Vesti online