Sreda 22.01.2014.
17:56
Beta

Bombardovali nas, a danas ratujemo za njih

Diković je tokom susreta sa predsedavajućim Vojnog komiteta EU, generalom Patrikom de Rusijeom istakao važnost prve međuvladine konferencije Srbija – EU sa aspekta pristupanja Srbije Uniji.

Prioritet vojske EU: Ljubiša Diković

On je izrazio uverenje da Vojni komitet EU u potpunosti može pomoći identifikaciji oblasti u kojima Vojska Srbije može pružiti doprinos u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. General De Rusije pozitivno je ocenio angažovanje pripadnika Vojske Srbije u operacijama EU za upravljanje krizama.

Obostrano je zaključeno da će poseta generala Dikovića Vojnom komitetu EU, koja je planirana za novembar, doprineti unapređenju međusobne saradnje. Diković je učestvovao na sastanku Vojnog komiteta evroatlantskog partnerstva, koji je, na nivou načelnika generalštabova oružanih snaga zemalja članica NATO i programa Partnerstvo za mir, održan danas u Briselu.

Na sastanku se razgovaralo o glavnim efektima implementacije nove strukture vojne saradnje na partnerstvu i bezbednosnim pitanjima u pomorskom, vazdušnom i kopnenom okruženju.

Nova struktura vojne saradnje ojačana je dodatnim pozicijama, posebno u komandama na operativnom nivou, čime su stvoreni uslovi za unapređenje sveukupne efikasnosti i kvaliteta podrške partnerskim državama u implementaciji praktične vojne saradnje.

2024 © - Vesti online