Sreda 22.01.2014.
16:07
Beta

Nova oluja se sručila na Ameriku

Taman se oporavili od jednog, stigao novi sneg
 

Oluja koja se sručila u utorak zahvatila je oko 1.600 kilometara između država Kentaki, na jugu, i Masačusets, na severoistoku, ali je njen udar bio izuzetno jak duž gusto naseljenog područja između Filadelfije i Bostona.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da je visina snega u Filadelfiji 30 centimetara, a da u delovima Njujorka 25 centimetara. Sneg je počeo da pada brže nego što se očekivalo, u delovima Masačusetsa objavljeno je upozorenje na mećavu, autoputevi u području Njujorka bili su zakrčeni, a snežni nanosi znatno su usporili saobraćaj.

Prema najavama meteorologa, oluja bi mogla biti praćena velikom hladnoćom koju će doneti arktički vazduh koji stiže iz Kanade.

U državi Merilend usled oluje zabeležen je jedan smrtni slučaj, a policija je ukazala na mogućnost da ima još mrtvih. Preliminarna istraga pokazala je da su vlažni vremenski uslovi imali ulogu u sudaru u kojem je poginulo dvoje ljudi u okrugu Prins Džordž u Merilendu.

Oštro nevreme, drugo po redu posle velikog nevremena u SAD početkom godine, dovodi do povećane potrošnje energenata u mnogim regionima SAD i dovodi do rekordnog rasta cena propana i prirodnog gasa.

Oko 3.000 letova otkazano je u utorak, pri čemu su nevremenom pogođeni aerodromi od Vašingtona do Bostona, a otkazano je i više od hiljadu letova koji su bili plnairani za sredu.

Škole u Pensilvaniji, Nju Džersiju, Konektikatu, Virdžiniji, Zapadnoj Virdžiniji i Kentakiju ostale su zatvorene još jedan dan pošto su prethodno obeležavale dan borca za prava Afroamerikanaca Martina Lutera Kinga. Vladinim službenicima u Vašingtonu takođe je dat slobodan dan.

2024 © - Vesti online