Sreda 22.01.2014.
14:23 >> 16:10h
Beta

Direktor EPS Snabdevanja smenjen zbog računa

Ministarka Zorana Mihajlović upozorila da greške sa računima ne smeju da se ponavljaju

Odluka je doneta na predlog vršioca dužnosti direktora EPS-a Aleksandra Obradovića i najavljeno je utvrđivanje odgovornosti, pre svega zbog propusta u izdavanju računa za struju.

Na mesto dorektora "EPS Snabdevanja" imenovan je Željko Marković.

"Elektroprivreda Srbije (EPS) bi trebalo da formira komisiju za proveru poslovanja elektrodistribucija zbog problema sa uvećanim decembarskim računima za struju", izjavila je ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da nije osnovi razlog za nastanak problema sa računima to što je formiran jedan javni sanbdevač – EPS Snabevanje, kako tvrde u elektrodistribucijama.

"Očekujem od EPS-a formira komisiju i da porčešlja poslovanje svojih distribucija", rekla je ministarka i dodala da je smenjivanje direktora EPS Snabdevanja samo prva takva odluka.

Zorana Mihajlović je zbog velikog broja pritužbi građana na decembarske račune za struju zatražila objašnjenje od EPS Snabdevanja, a kao odgovor je stigla trvdnja da nije bilo sistemske greške, i da su računi veći zbog dužeg perioda između dva očitavanja i jer je potrošnja u Srbiji decembra bil za četvrtinu veća.

2024 © - Vesti online