Sreda 22.01.2014.
10:10
Beta

Načelnik: Moguće je da informacije cure

Informacije mogu da procure namerno "kada neko otkriva podatke kako bi ostvario korist", ali i slučajno
 

Od prve policijske akcije "Grom" koja je organizovana početkom decembra, u Beogradu je obavljeno oko 500 zaplena.

- Postoji mogućnost da tajne informacije procure do narko-dilera, rekao je Dragan Rakić i dodao da informacije procure namerno "kada neko otkriva podatke kako bi ostvario korist", ali i slučajno.

- Kada se akcija sprovodi, vi morate da obavestite ljude, recimo dođite u pola pet ujutru, to je dovoljna informacija ako je neko na ulici čuje, sešće neko sa svojim prijateljima pa će reći, objasnio je Rakić i istakao da bi potkupljene policajce trebalo
najstrože kazniti.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je u pisanoj izjavi kritikovao policiju i ocenio da akcije "Grom" nisu dale očekivane rezultate i da je "očigledno je veliki broj osumnjičeniha obavešten".

Rakić je rekao da je problem za policiju činjenica da postoji veliki broj "malih narko-dilera" koji kod sebe imaju manje količine droge, jer u slučaju da se ona otkrije, ne mogu da dobiju visoke kazne. Objasnio je i da većina narko-dilera ima posebne stanove - "štek stanove", samo za čuvanje droge i oružja. Prema njegovim rečima, u Beogradu je prošle godine izvršeno ukupno 2.800 zaplena.

U poslednjoj akciji "Grom 2", beogradska kriminalistička policija pretresla je 28 stanova i privela osmoro osumnjičenih kod kojih su pronađeni droga, oružje i falsifikovani dokumenti.

2024 © - Vesti online