Sreda 22.01.2014.
04:44
telegraf.rs

Albanac švercovao emigrante

Foto: Ilustracija
 

Osumnjičeni oko 23 časa zaustavljen kod naplatne rampe ''Nais'' a u kombi vozilu ''opel'' kojim je upravljao, pronađeno je 10 stranih državljana i dva deteta bez putnih isprava, koji su ilegalno ušli u Srbiju iz pravca Republike Makedonije, piše ''Telegraf.rs''.

U drugom vozilu koje je nakon što je policija pokušala da ga zaustavi, sletelo sa puta i čiji je vozač pobegao, pronađeno je još 10 stranih državljana. Pet stranaca iz je izrazilo nameru da zatraži azil, a 17 emigranata je odvedeno prekršajnom sudiji, koji im je izrekao novčanu kaznu od 14 hiljada dinara, koja je preinačena u zatvorsku,u trajanju od 14 dana, i zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Srbije u trajanju od jedne godine.

''Na području Policijske uprave tokom prošle godine pronađeno je ukupno 207 stranih državljana, bez putnih isprava koji su ilegalno ušli u Srbiju'', saopštila je niška policija.

''Podneto je šest krivičnih prijava protiv devet osoba, za koje se sumnja da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi'', navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online