Utorak 21.01.2014.
15:36
Vestionline

Panika u Sočiju: Traže se "crne udovice"

Ruzana Ibragimova spremna za žrtvovanje
 

Letak upozorava zaposlene u hotelima da obrate pažnju na Ruzanu Salima Ibragimovu (22), udovicu jednog od pobunjenika s Kavkaza koja je iz svog doma u Dagestanu nestala prošlog meseca. Vlasti veruju da je u Soči stigla pre desetak dana, a sumnja se da je ona moguća veza s organizovanjem terorističkih napada za vreme ZOI 2014.

Traže se i ove dve udovice
 

Inače, žene se često angažuju kao bombaši samoubice zbog njihove sposobnosti da prođu bezbednosne provere jer ne odgovaraju tipičnom profilu islamskog teroriste.

Krajem decembra u dva uzastopna teroristička napada na Volgograd život su izgubile 34 osobe, a veći broj ih je povređen. Pre nekoliko dana na internetu je objavljen snimak u kojem dvojica ekstremista sa Kavkaza preuzimaju odgovornost za napade u Volgogradu i upozoravaju Vladimira Putina da će mu, ako igre budu održane, dati "poklon za nevine muslimane čija je krv prolivana širom sveta".

Oni su dodali da će "i za turiste koji dođu takođe biti poklon". Video snimak je objavljen na sajtu ekstremističke grupe Vilajat Dagestan.

ZOI 2014 u Sočiju počinju za samo dve nedelje, 6. februara.

2024 © - Vesti online