Utorak 21.01.2014.
14:25
Beta

Američka novinarka u BG: Policija mi usred noći upala u spavaću sobu

Lili Linč: Ispitivali me o detaljima iz privatnog života
 

Beogradska policija nije ulazila u stan američke državljanke i novinarke Lili Linč u Beogradu niti je sa njom imala bilo kakav kontakt u noćnim satima 19. januara kada su, kako ona tvrdi, policajci upali u njen stan, rečeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U MUP-u su rekli da je dežurnoj policiji, 19. januara u 23.30 prijavljeno da su otvorena vrata jednog stana u zgradi u Zagrebačkoj ulici u Beogradu. Policajci su, kako je navedeno, izašli na lice mesta, ali su zatekli zatvorena vrata tog stana i vratili se u stanicu bez bilo kakve intervencije.

Prema navodima Lili Linč, objavljenim na portalu Balkanist, za koji ona radi kao autor i urednik, u noći između nedelje i ponedeljka dva uniformisana lica upala su bez ikakve najave i naloga u beogradski stan u kome ona boravi. Kako je napisala, probudila su je dva muškarca koja su ušla u njenu spavaću sobu dok je spavala i od nje tražili dokumenta i ispitivali je o novinarskom radu iako im ona nije otkrila čime se bavi.

Balkanist je dvojezični portal koji analizira i komentarise aktuelne političke i kulturne događaje. Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da očekuje da MUP javno saopšti razloge upada policije u stan američke državljanke i novinarke, i ukazalo da niko, pa ni policija, "nema pravo da na bilo koji način vrši pritisak na novinare".

Demokratska stranka juče je osudila upad u stan američke državljanke i pozvala nаdležne da u najkraćem roku sprovedu istragu i obaveste javnost koji je razlog takvog postupanja policije.

2024 © - Vesti online