Utorak 21.01.2014.
08:00
Vestionline

"Kineski golf" napada Evropu

"Kuoros" 3 želi da uzme parče kolača evropskih proizvođača
 

Ovaj automobil bi trebalo da privuče evropske kupce. Prve fotografije otkrivaju da će to biti dinamično, ali uz izuzetak nekih hromiranih detalja, vrlo jednostavno dizajnirano vozilo.

Time je Kuoros jasno istakao kandidaturu da postane narodski auto i otkine parče kolača koji pripada "golfu", "pežou 308" i sličnim automobilima. Naravno, Kuoros je u tu svrhu primenio međunarodne standarde kvaliteta, bezbednosti, opreme i dizajna.

Test bezbednosti koji je Euro NCAP sproveo kod limuzinske verzije vrlo jasno je postavio stvari: Kuoros je najbezbednije vozilo koje je ova organizacija ispitala tokom prošle godine. Prvi put je jedno vozilo iz Kine dobilo pet zvezdica.

Hečbek je zasnovan na platformi limuzine, ali je 18 cm kraći, pa je ukupno dugačak 4,44 metra. U ponudi motora su 1,6-litarski atmosferski benzinski motor snage 126 KS i turbo verzija istog od 156 KS. Za prenos snage služe manuelni šestostepeni menjač i automatska transmisija sa duplim kvačilom sa istim brojem brzina.

Potrošnja najštedljivijeg modela u limuzinskoj verziji iznosi šest litara. U Kini bazna verzija limuzine košta 14.400 evra, a proizvođač obećava da će cena u Zapadnoj Evropi biti ispod 20.000 evra. Očekuje se da će hečbek biti jeftiniji od "golfa".

2024 © - Vesti online