Ponedeljak 20.01.2014.
14:38
Vestionline

Časnoj sestri sa bebom ne daju u mnastir

Mala Isusova sestra (zaokružena crveno) rodila batu
 

Mali Alesandro Frančesko imao je pri rođenju tri i po kilograma, a majka je u bolnicu stigla pravo iz samostana u italijanskom Kampomoru. Roksana se polako oporavlja od šoka jer, iako joj je stomak rastao, tvrdi da nije posumnjala da je trudna.

"Imala sam dugo problema sa cistama i gastritisom, misla sam da sam naduta zbog loše probave. Nisam se obazirala ni na to što mi menstruacija kasni", ispričala je Roksana za "Korijere dela Sera".


Čim se saznalo da je sestra trudna počela su nagađanja ko je otac, a nije izostala ni šala da je monahinja ostala trudna "sa Duhom Svetim". Međutim, ona sada priznaje da je reč o staroj ljubavi iz njene mladosti, s kojim je "zgrešila" kada je prošle godine na mesec dana otputovala u rodni Salvador kako bi obnovila pasoš.


Za sada se zna da Roksana u manastir više neće moći, a gde će tačno ni sama ne zna. Kako kaže, brine je "frka" koja se stvorila oko svega.
 

"O ovome se piše ne samo u Italiji, nego i u mojoj zemlji. Pomalo me strah povratka, a opet i ostanka. Jako sam zahvalna jer su mi mnogi nposle rođenja sina pomogli i dali svu potrebnu opremu", kaže Roksana.


Časne sestre iz njenog samostana, pak, ne podržavaju novonastalu situaciju. "Ne želimo da je posetimo u bolnici. Ljute smo. Stvarno mislite da je to u redu? Ona više ovde nema šta da traži", poručile su sestre novinarima.

2024 © - Vesti online