Ponedeljak 20.01.2014.
12:57
telegraf.rs

Bogdanović nuđen Zvezdi, odbili ga kao netalentovanog!

Bogdan Bogdanović
 

Najbolji strelac TOP 16 faze Evrolige, i jedan od najboljih igrača Evrope u ovom trenutku, Bogdan Bogdanović (21) bio je najpre ponuđen tadašnjoj Crvenoj zvezdi 2010. godine, ali je odbijen, jer im je delovao kao netalentovan!


Bogdanović je igrao za Žitko Basket, sa kojim je osvojio bronzanu medalju na juniorskom prvenstvu Srbije, na kome je bio najbolji igrač turnira. Odmah nakon toga, krenule su špekulacije gde će Bogdanović nastaviti karijeru. Zvezda je bila jedna od opcija, ali tadašnji rukovodioci Zvezde, nisu prepoznali u njemu kvalitet za velike domete, pa nisu želeli da ga uzmu.

Reagovao je Partizan, koji je na insistiranje tadašnjeg novog trenera Vlade Jovanovića, doveo Bogdanovića iz Žitko Basketa. Jovanović je tog leta bio selektor juniroske reprezentacije pa je Bogdana uvrstio u tim za Evropsko prvenstvo na kome je zauzeto četvrto mesto a Bogdanović je bio najbolji igrač te ekipe sa 10,2 poena po meču. Međutim, Jovanović koji je postao prvi trener Partizana, odjednom je promenio svoj stav i nije dao šansu mladom Bogdanu čak pune dve sezone, i više je proveo sa novinarima za stolom u pioniru nego u prvom timu. Bilo je pitanje da li će se vratiti u život, ali Duško Vujošević je svojim dolaskom dao šansu mladom beku i nije pogrešio, jer je postao najbolji igrač Evrope.


Zanimljivo je da je Bogdanović, te 2010. godine igrao i za FMP- u maju mesecu na juniorskom fajnal ejtu Evrolige u Parizu, gde je nastupala i seniorska ekipa Partizana sa tadašnjim trenerom Duškom Vujoševićem.

2024 © - Vesti online