Ponedeljak 20.01.2014.
10:32
BETA

Denver Bronkosi i Sijetl Sihoksi u finalu NFL lige

Slavlje Sijetla posle plasmana u veliko finale
 

Denver je predvođen Pejtonom Meningom osvojio titulu u AFC konferenciji pobedom protiv Nju Ingland Petriotsa sa 26:16, i prvi put posle 15 godina se plasirao u finale.

Mening je imao 400 jardi i dva tačdauna i tako se uspešno vratio na teren posle brojnih operacila vrata, zbog kojih je bio u opasnosti da završi karijeru. Najbolji igrač Petriotsa Tim Brejdi imao je 277 jardi. Sijetl je osvojio titulu u NFC konferenciji pobedim protiv San Franciska od 23:17. Sihoksi će se za titulu boriti prvi put od 2005. godine. Super boul je na programu 2. februara na stadionu Metlajf u Nju Džersiju.

Nedavno je najavljeno da će u poluvremenu utakmice nastupiti američki rok bend Red hot čili pepers (RHCP) i Bruno Mars. Prethodnih godina nastupali su Bijonse, Madona, grupa Hu i Brus Springstin. Super boul je najgledaniji televizijski sportski događaj u SAD, a jedan je i od najgledanijih na svetu. Televizijski prenos finalne
utakmice 2012. godine gledalo je više od 111 miliona ljudi, što je rekord u SAD.

Super boul, koji važi za najveći i najgledaniji sportiski događaj u SAD, poznat je i po skupim reklamama, a prošle godine kompanije su morale da plate čak četiri miliona dolara za emitovanje 30 sekundi svog reklamnog spota.
 

2024 © - Vesti online