Ponedeljak 20.01.2014.
10:19
BETA

Azarenka u četvrtfinalu, poraz Šarapove

Domenika Cibulkova

Dvostruka uzastopna pobednica Australijan opena je do pobede nad 13. nosiocem došla za sat i po. Druga teniserka sveta će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice meča između Poljakinje Agnješke Radvanske i Španjolke Garbine Murguse.

Azarenka, koja je zabeležila 18. uzastopnu pobedu u Melburnu, rekla je da očekuje veliku borbu do kraja turnira, uprkos tome što su takmičenje završile Amerikanka Serena Vilijams i Ruskinja Marija Šarapova. Vilijamsovu je juče izbacila srpska teniserka Ana Ivanović (6:4, 3:6, 3:6), a Šarapova je danas izgubila od Slovakinje Dominike Cibulkove (6:3, 4:6, 1:6).

"Teniserke koje su pobedile prvog i trećeg nosioca zaslužuju poštovanje, bile su bolje. One su opasne i vole da se takmiče. Najvažnije je da se koncentrišem na svoju igru. Četvrtfinalni meč jednog grend slema nikada nije lak, bez obzira ko vam je protivnik", rekla je Azarenka.

Cibulkova je bila zadovoljna posle pobede nad trećom teniserkom sveta Šarapovom.

"Nijednog trenutka nisam sumnjala u sebe", rekla je Cibulkova, 24. teniserka sveta.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv 11. na WTA listi, Rumunke Simone Halep, koja je posle tri seta pobedila Jelenu Janković, 6:4, 2:6, 6:0.
 

2024 © - Vesti online