Ponedeljak 20.01.2014.
12:29
D. N. Petrović - Vesti

"Zaustaviću prijem Srbije u EU"

Pretnja Vladi Srbije: Sulejman Ugljanin
 

- Moramo promeniti nacionalnu strukturu u policiji i pravosuđu i one koji loše rade. Bošnjaka mora biti više u ovim i drugim državnim organima, moraju se ispoštovati još mnoga druga prava Bošnjaka - rekao je Ugljanin. On je najavio i da će se usprotiviti prijemu Srbije u EU ako se ne reše ta pitanja.
 

Početak kampanje

Na skupu su govorili Fuad Baćićanin, Enis Imamović i Bajro Gegić. Među prisutnima je viđen i reis IZ Srbije Adem Zilkić. Mada izbori još nisu raspisani, skup SDA mnogi u Novom Pazaru su doživeli kao početak predizborne kampanje.

- Ja ću tražiti da se zaustavi prijem Srbije u Evropsku uniju dok se sva prava Bošnjaka ne reše. Kao predsednik jedne legitimne bošnjačke stranke neću dozvoliti prevaru i neću se zadovoljiti kozmetikama, a ljudi da pate u kućama - naglasio je Ugljanin. On ipak veruje da će ova vlada, koja je, kako je rekao, imala hrabrosti i volje da nakon 15 godina razreši ubistvo Slavka Ćuruvije, rešiti mnoge nerazjašnjene zločine u Sandžaku i time učvrstiti poverenje između Sandžaka i države.


Ugljanin je ranije tražio da Terzić ode iz Novog Pazara, čak mu je poručivao da treba da ode i iz Srbije, a povod za tadašnje Ugljaninove optužbe bilo je privođenje njegovog sina (srednjoškolca) za koje se kasnije ispostavilo da je bilo po zakonu.


Odmah posle mitinga, SDA je izdala i zvanično saopštenje u kome se ne pominje Terzić, ali se naglašava da se SDA dvadeset godina zalaže za demokratiju, pravnu državu i borbu protiv kriminala, za ravnopravnost i poštovanje prava nacionalnih manjina i da je ovaj skup bio poziv na razum i civilizacijsku zaštitu građana od bahatih pojedinaca.

2024 © - Vesti online