Nedelja 19.01.2014.
19:08
B92

Socijalnu pomoć dao funkcionerima

Isprosite sami za sebe koliko vam treba, a višak dajte političarima (Foto: Arhiva)
 


"Odlučio sam da tu jednokratnu novčanu pomoć dodelim predsedniku opštine, zameniku predsednika opštine, predsedniku skupštine i zameniku predsednika skupštine. Neka je oni podele na ravne časti. Ja ni ne znam koliki je iznos te pomoći", kaže Jovica Nešković.


Jovica sa suprugom, dvoje dece i ocem, čija je penzija Neškovićima jedini prihod. Na neobičan postupak odlučio se kako bi skrenuo pažnju javnosti na socijalno ugrožene.


"Želeo sam da skrenem pažnju i da apelujem na lokalne funkcionere i opštinsku vlast da povedu više računa o ugroženim ljudima. U Crvenom krstu ima 950 ljudi koji se tamo hrane, a nekima je to jedini obrok", priča Jovica.


Ma kakva pomoć od kockara iz trosobnog stana?

U opštini odbijaju da prime Jovičin neobičan poklon i kažu da on na socijalnu pomoć nema pravo.


"Kako je mogao da nam je pokloni, kad on i nije dobio socijalnu pomić i sigurno je neće dobiti jer ne ispunjava uslove za dobijanje novčane pomoći. On živi u trosobnom stanu, vozi auto i stalno je u kockarnicama i kladionicama", odovara Radoljub Vidić, predsednik opštine Kuršumlija


Jovici je, kako kaže, u četvrtak javljeno da ode po jednokratnu pomoć, ali taj novac će pokloniti u humanitarne svrhe. Planira da sa porodicom ode iz Kuršumlije i bolji život potraži na drugom mestu.

2024 © - Vesti online