Ponedeljak 20.01.2014.
08:00
tortekolaci.com

Doboš torta

Doboš torta
 

Sastojci:

8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna

Priprema:

Umutite belance sa 4 kašike šećera, posebno umutite žumance sa 4 kašike šećera, to umutiti i dodati brašno. Žumance i belance umutiti ručno bez miksera i dodati brašno, takođe ručno muteći. Od umućene mase ispecite 9 kora na papirima koje ste pripremili, za svaku koru uzmete jednu kutlaču mase i nanesete je na krug na papiru. Dok se jedna kora peče vi drugu pripremite, svaku koru pečete 5 minuta na 2oo stepeni i ako dobro se izorganizujete tačno za 45 minuta kore su gotove.

Fil:

4 jaja
150 grama šećera
5 kesica vanila šećera
200 grama čokolade
maslac od 250 grama

Jaja sa šećerom i jedna kesa vanila šećera možete umutiti na pari, pa dodati otopljenu čokoladu i kad fil bude potpuno hladan sastaviti ga sa umućenim maslacem sa ostale 4 kese vanila šećera. Kore mazati filom i složiti jednu na drugu, a na jednu koru staviti karamel i ta kora ide na vrh torte.

Karamel:

Otopiti 300 grama šećera u karamel pa ga staviti na poslednju koru. Pre toga u maslac ili margarin stavite najbolje 2-3 noža i njima secite karamel, u stvari pravite dublje linije po kojima ćete kasnije pri služenju seći tortu. Kad je to gotovo tortu premazite još okolo i ukrasite sa filom.

2024 © - Vesti online