Subota 31.10.2009.
15:57
Tanjug

UNMIK odbacio navode Sejdijua

Prištinski mediji danas prenose da su zvaničnici više međunarodnih misija na Kosovu kazali da njihovo prisustvo na Kosovu podrazumeva podršku za izgradnju demokratskih institucija i demokratskog društva i da to zahteva iskreno angažovanje kosovskog rukovodstva.

Portparol UNMIK-a Rasel Giki je rekao da postoji veliki broj izazova na severu Kosova, ali da je sada važno održati mirno okruženje i uporedo raditi na pronalasku pravih rešenja za probleme na severu.

Fatmir Sejdiju demontovan od strane međunarodne zajednice

"Jedna od ključnih uloga UNMIK-a na severu je da se angažuju sa svim zajednicama na dnevnoj osnovi. Misija je spremna da pomogne i olakša dijalog o nizu nerešenih pitanja", kazao je Giki.

Zvaničnici EU u Prištini su rekli da je Euleks raspoređen na severu Kosova skoro godinu dana i da je pokrenuo nekoliko akcija da se u taj deo vrati vladavina prava.

Sejdiu je izjavio da "problem (na severu) traje već 10 godina" i da je nastao zbog "okolnosti stvorenih neefikasnošću međunarodnih institucija i tolerancije i zbog zlonamernog delovanja paralelnih struktura".

"Oni (stranci) imaju jednu ideju, mi imamo drugu. Njihova ideja je bila da se ne provocira situacija i da se ide "korak po korak". Naša ideja je da se brže investira", kazao je Sejdiu.

2024 © - Vesti online